Pšenice se v kuchyni požívá několik druhů, nicméně je všechny
připravuji obdobným způsobem.
Obilniny
jako takové většinou seženete v prodejnách zdravé výživy a bio potravin.
Jsou balené většinou po 500 gramech nebo po kilu. Jejich velikou výhodou je to
že se dají dlouho skladovat. Takže není problém při jednom nákupu koupit víc
druhů obilovin najednou a uskladnit je doma.
V první
řadě je třeba pšenici pořádně propláchnout a tím ji zbavit nečistot a prachu.
Poté
ji dám do hrnce se studenou vodou a přidám trochu oleje a soli. No a dám vařit.
Jakmile
je uvařená do potřebné měkkosti (dle toho co s ní chceme dál dělat) tak slijeme vodu a je hotovo.
Takže
žádná věda jak by se mohlo zdát. Obdobným
způsobem připravuji například žito nebo kamut. Určitě ochutnejte i bulgur.
Nebudu
zbytečně opisovat net a pokud vás zajímá „co je pšenice“ a jak se dělí tak
následujte odkaz Pšenice na Wikipedii.
Žádné komentáře:
Okomentovat