úterý 3. srpna 2010

Sůl


Určitě nemusím vyprávět o tom, že „bez soli to nejde“ jak všichni známe z oblíbené pohádky.

Proč kupovat jen jednu značku soli? Má totiž zaručenou stále stejnou „solivost“, někdy se totiž stane, že některá sůl solí málo a pak koupíš jinou, dáš ji, tak jak jsi zvyklý a máš jídlo přesolený. Po všech zkušenostech se solí jsem si pro běžné vaření vybral sůl BAD REICHENHALLER Alpská sůl s jodem a fluoridem. Má stále stejnou solivost, nelepí se a je běžně všude k dostání.

Okřídlené „Sůl nad zlato“ ve stravě neplatí a líp sedí „všeho moc škodí“. Prostě, měli bychom s ní zacházet velice opatrně. Taky jsem si všiml, že hodně lidí solí jídlo, které právě dostali na stůl, aniž by ho ochutnali. Tím se ale okrádají o hodně různých chutí, protože mají vše jen slané. O zdravotních rizicích asi mluvit nemusím, to už všichni znáte, jak se to všude omílá.

Žádné komentáře:

Okomentovat