středa 7. srpna 2013

Kopr vonný

Tak jsem kontroloval bylinkový záhon a zavoněl tam kopr. Koukám na něj a vidím, že je nejvyšší čas ho sklidit. Klára ho tedy začala otrhávat a jsem mezitím došek pro mísu a nůžky. 




Rozhodl jsem se, tak jako každý rok, že ho zamrazím a z části si uděláme koprovou omáčku. Takže jsem ho vykoupal, abych ho zbavil nečistot  


a oddělil jsem ty tlustý stonky, který nemám při použití kopru rád.  


Nakrájel jsem ho na jemno a rozložil jsem ho do misky z mrazáku vyložené alobalem.



Nejdřív to vypadalo, že ho bude hodně, ale konečný výsledek můžete posoudit sami.



Dal jsem to zmrznout a poté jsem to přendal do uzavíratelné misky. Nyní bude čekat na svoji příležitost k využití v kuchyni.


Něco o kopru píše i Wikipedie.

Žádné komentáře:

Okomentovat