neděle 16. března 2014

Červená pšenice

Tak jsem objevil červenou pšenici.



Abych to lehce shrnul:

Původem je z východní Afriky.
Díky své barvě je nepřehlédnutelná a nezaměnitelná.
Za svou barvu vděčí vysokému obsahu antokyanových barviv.
Jsou to přírodní barviva a nachází se hlavně ve svrchních částech zrn. (a v červeném víně)
Antokyany jsou významným antioxidantem.
Mají pozitivní vliv na lidský organismus.
A i jako prevence mnoha chorob např. rakovina, onemocnění srdečních cév, snižuje cholesterol atd.
Dále pomáhá udržovat štíhlou linii a má pozitivní vliv na stařeckou cukrovku.

Prostě je úžasná a stojí za to, aby se objevovala i na vašem talíři.

Naposledy jsem ji použil v tomto receptu.


Tu co používám, byla vypěstována na ekofarmě pana Hlaváče z jihomoravské Pálavy.


Červená pšenice - právě uvařená

Farma Jana Hlaváče

Žádné komentáře:

Okomentovat