úterý 6. prosince 2011

Růžová cibule - l' Oignon rosé de Roscoff

Při nákupu jsem narazil na růžovou cibuli, která pochází ze severního pobřeží Francie blízko kanálu La Manche, kde jsou pro její pěstování ty nejlepší podmínky. 



 Její slupka je měděné barvy s občas prosvítající růžovou vrstvou.


Na řezu je vidět růžově zabarvené vrchní části každé vrstvy. 



Labužníky je oceňovaná pro svůj vzhled, strukturu a ovocnou chuť. Jako kuchař jsem ocenil nejdřív to, že mě při krájení nepálili oči. 





Chuť syrové cibule je jemnější než na jakou jsem u žluté cibule zvyklí, ale přesto měla sílu. Její využití vidím hlavně v salátech a na zdobení pokrmů, i když pěstitelé tvrdí, že je skvělá i ve vařeném stavu.

Žádné komentáře:

Okomentovat