sobota 29. ledna 2011

Hovězí kližka

Podařilo se mi koupit krásnou kližku tak jsem si řek´ že vám ji nafotím. Kližka je podle mě nejlepší maso na guláš a další dušená jídla. V papiňáku ji máte hotovou za 30 minut tak že se bude úplně rozpadat. Malinko může nastat problém při krájení, když nebudeš mít dost ostrý nůž, protože ty šlachy jsou opravdu hodně tuhý, a tupým nožem to dost dobře nejde. Ale nenech se tím odradit, naostři nůž a dej se do toho a slibuju ti, že když to dobře udusíš a okořeníš, tak tě odměna v podobě vynikajícího jídla nemine.


Příklad použití v receptu.


Jen tak pro zajímavost si zkus někdy převážit porce masa, které připravuješ, možná se budeš divit, jaké porce dáváš. Běžná porce masa v syrovém stavu se počítá 100 až 150 gramů na osobu. V guláši pak máš 4 kusy masa po 25 gramech (respektive 37,5g), ale za syrova. Tepelnou úpravou maso ještě ztratí na hmotnosti, takže hotového masa, když ho položíš na váhu, je kolem 62 gramů (respektive 93g). Tak to jen na okraj.

Žádné komentáře:

Okomentovat