Takže ho na plotně nechám rychle rozpálit a když je dostatečně horký, tak plamen výrazně ztlumím. Pečení na mírnějším plameni je důležité proto, aby se bramboráky propekly rovnoměrně, nebyly uvnitř syrový, a zároveň se nepřipálily, jak by tomu bylo při prudkém pečení. Na střed lívanečníku naliju olej, nebo tam můžeš dát sádlo, pořádně rozliju po celé pánvi a nandávám těsto do jednotlivých prohlubní. Vychází mi polévková lžíce na jednu prohlubeň, takže je to jednoduché. Pěkně těsto urovnám a nandávám další.
Jakmile jsou z jedné strany hotové, napíchnu je na dlouhou dvouzubou vidličku a jednoduše a rychle otočením ruky bramborák otočím. Urovnám případně nadzvedlé okraje bramboráku a dopeču z druhé strany.
A celé to dělám tak dlouho než spotřebuju veškeré těsto.
No a je to.
Žádné komentáře:
Okomentovat